Zatvaranje 50. seminara i oproštajna večer

U večernjim je satima 30. kolovoza u atriju Poslijediplomskoga središta Dubrovnik svečano zatvoren 50. seminar Zagrebačke slavističke škole.

Nakon što su polaznicima lektorata i obaveznih proseminara dodijeljene zaslužene diplome, okupljenima su se obratile voditeljica Škole Zrinka Jelaska te njezina zamjenica Iva Nazalević Čučević. Voditeljica je naglasila kako je ovogodišnji Seminar i za nju novo iskustvo jer se na toj poziciji nalazi prvi put. Dodala je kako će u budućnosti nastojati unijeti određene promjene u program Škole te ga učiniti još atraktivnijim, pritom uvažavajući sugestije ovogodišnjih polaznika koje su iznijeli u anketama provedenima posljednjega dana Seminara. Iva Nazalević Čučević sažela je program ovogodišnjega Seminara, podsjetivši polaznike na sve što su imali priliku vidjeti i naučiti u proteklih deset dana. U emocionalnome je tonu iskazala nadu da će i narednih godina na istome mjestu ponovno vidjeti neka poznata lica.

Polaznici Seminara, inozemni slavisti, pripremili su i malo iznenađenje za Upravu Škole i svoje mentore uručivši im prigodne poklone u znak zahvalnosti. Uime svih sudionika organizatorima je na gostoprimstvu zahvalio profesor Leszek Małczak sa Šleskoga sveučilišta u Katowicama, Poljska. Valu zahvala nakraju se pridružila i Anamarija Mrkonjić uime studenata novinara i web-uredništva Zagrebačke slavističke škole.

Uslijedilo je neformalno druženje polaznika i profesora uz razgovor, zakusku, glazbu i ples.

Darko Vasilj

Fotoalbum